Skip Navigation or Skip to Content
logo
Paul, Mariëtte, Mariëlle en Laura in het zonnetje!

VIER MAAL 25!

De leerlingen van basisschool Maria vierden op 29 juni jl. een bijzonder feest: 4x 25 jarig onderwijsjubileum voor de directeur, twee groepsleerkrachten en een onderwijsassistente!

Paul Verrijdt is sinds 2014 directeur van basisschoolcluster Maria – Maria ter Heide. Voor dat hij deze job aanvaardde was hij directeur op basisschool Bernadette. Daar kwam hij terecht nadat hij enkele jaren bij één van de onderwijsvakbonden had gewerkt. Het is dus al wat langer geleden dat hij zijn Pabo-diploma behaalde en voor de klas stond in Boekel en Rosmalen. Paul is een bezige bij: directeur van 2 scholen, interim-directeur op een 3e school, coaching van directeuren in Gambia en Kenia.

Ook groepsleerkracht Mariëtte van Zutphen bereikte de mijlpaal van 25 jaar niet in één keer. Ooit gestart op basisschool Bernadette in Mariahout, een jaar Edith Stein in Zijtaart, even op de Empel… bij aanvang van haar onderwijscarrière viel het niet mee om een baan in het onderwijs te krijgen. Zij besloot het onderwijs te verlaten en ging aan de slag als intercedente bij een uitzendbureau. Toen het echter weer begon te kriebelen is ze via basisschool de Vijfmaster en basisschool ’t Ven op basisschool Maria komen werken. Eerst in groep 4, maar nu al weer velen jaren in groep 1-2.

Mariëlle Hellings is de derde jubilaris. Bijna 25 jaar aan één stuk in het scholencluster. Na een start op basisschool Nicolaas in Boerdonk, werd ze werkzaam op basisschool Maria ter Heide in Mariaheide. Ontelbare Heise kinderen leerden rekenen en lezen van haar, van groep 3 t/m 7. Ze werd eens door haar groep 7 genomineerd voor ‘juf van de maand’, toen een actie van het Brabants Dagblad. Die leerlingen praatten nog over die heerlijke taart! Nu werkt ze al weer 7 jaar op basisschool Maria. Tobias de aap is een graag geziene gast in haar groep. Ook als de ukelele te voorschijn komt, heeft ze direct de aandacht van de kinderen.

De laatste jubilaris is onderwijsassistente Laura Speek. Zij heeft op diverse scholen (o.a. Nicolaas en Antonius) al vele kinderen mogen begeleiden en zien groeien in hun ontwikkeling. Kinderen, voor wie niet alles vanzelfsprekend makkelijk gaat, kunnen op haar bijzondere aandacht rekenen.

De vier jubilarissen vielen op de jubilarissendag van de ene verrassing in de ander. Dankzij autobedrijf Bijvelds een onvergetelijke rit door de Horstakker. Door de erehaag naar het podium, waar zij door enkele leerlingen werden toegesproken. Een nieuwe dans voor het schoollied en natuurlijk was er een cadeau!

Na de officiële verplichtingen was het tijd voor een vossenjacht in de straten rondom de school. Naast het vinden van de vossen was het ook de opdracht om zoveel mogelijk spelletjes bij ouders op de inritten te spelen. Dankzij de inzet van vele ouders werd het een onvergetelijke ochtend, die afgesloten werd met een grote picknick.

Paul, Mariëtte, Mariëlle en Laura van harte gefeliciteerd met jullie jubileum!