Skip Navigation or Skip to Content
logo
Groot respect!

Bye bye poetsdoek, bye bye dweil!

Nog maar een paar weken voordat de kinderstemmen op het schoolplein stilvallen. De zomervakantie dient zich dan aan. Lokalen zijn leeg, alle tafels en stoelen op een stapel… alles staat klaar voor de grote zomerschoonmaak. Nog één keer gaan Annie Biemans en Els Kablau, samen al 70 jaar interieurverzorgster van basisschool Maria, aan de slag. Er worden vloeren geschrobt, tafels en stoelen gepoetst en de ramen worden gelapt. En na die klus, zeggen zij: ‘bye poetsdoek, bye dweil!’.

Na 36 en 34 jaar werkzaam te zijn geweest als interieurverzorgster voor basisschool Maria vertrekken ze echter niet met stille trom. De leerlingen van basisschool Maria hebben Annie en Els op woensdag 21 juni jl. verrast met een Grootse Afscheidsshow. Met zwaaiende theedoeken en stofdoeken werden ze feestelijk welkom geheten. Alle groepen traden voor de aanstaande pensionarissen op met liedjes en dansjes over de afwas, het poetsen, wassen en stofzuigen. Namens alle leerlingen en ouders werden zij verrast met een blijvende herinnering.

En nu… nog een paar weken en dan is de laatste klus geklaard. Dankjewel Annie, dankjewel Els voor de vele vele jaren dat jullie werkzaam waren op basisschool Maria!